Pressemeldinger

 

Presseinformasjon

Anders Hestdalen er ansatt som ny sportssjef i Bryteforbundet

Norsk bryting tar nye kvantesprang. I sesongen 2013/14 tok Norge 8 medaljer i VM, EM og ungdoms OL. Medaljene kom i senior, junior og ungdom. Vi må svært langt tilbake i tid for å finne samme nivå som vi holder nå, sier president Tom Holmen i Norges Bryteforbund. Tiden er nå inne for å ansette en egen sportssjef. Inntil nå er denne stillingen dekket av generalsekretæren.

Anders Hestdalen er ansatt som ny sportsjef fra 1.juni. Han har vært en del av trener teamet til alpinlandslaget i 5 år. Han har sin utdannelse innenfor ledelse fra Handelshøyskolen BI, Olympiatoppen samt NTNU. Anders har også erfaring fra ledelse i næringslivet. Han har selv vært landslagsutøver i bryting. Han kjenner norsk bryting svært godt og har de siste 2 årene har vært styreleder i Sportsklubben 09.

Anders får personal og resultatansvaret for alle landslagene til NBF. Han vil jobbe tett opp mot Olympiatoppen. Anders sine ambisjoner er å skape de best mulige forutsetninger for våre utøvere gjennom å bygge en sterk organisasjon, forbedre kommunikasjonen internt og ut mot bryte- Norge. Vi må også utvikle trenere og støtteapparat og bygge videre på å øke profesjonaliteten og kvaliteten i det arbeidet som gjøres hver dag.

Vi er svært glad for at Anders har tatt denne utfordringen. Han tar med seg verdifull erfaring fra å bygge en resultatorientert organisasjon fra alpinlandslaget. NBF har som mål å få kvalifisert 3 utøvere til OL i Rio. Vi er absolutt i rute til å nå dette målet, sier Holmen. Før den tid har vi store ambisjoner i VM og EM for ungdom og junior til sommeren.

 

For mer informasjon kontakt Tom Holmen, presidenten i Norges Bryteforbund på 97122190 eller send en email til bryteforbundet@nif.idrett.no.

_________________________________________________________________________________

Norges Bryteforbund ble 100 år i 2013. Forbundet dekker grenene; gresk romersk bryting, fristil bryting, sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 54 klubber over hele landet.. Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt med over 120 nasjoner i siste VM. Norsk Bryting har stolte tradisjoner og er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider.