Ny i bryting?

Bryting for barn

Barn som driver med idrett gjør det fordi det er moro, og det er i barne- og ungdomsårene grunnlaget for gode aktivitetsvaner dannes. I Norge er over 500.000 barn med på idrettsaktiviteter i regi av norsk idrett. Norge har som det eneste landet i verden regulert barneidretten gjennom «Idrettens barnerettigheter» og «Bestemmelser om barneidrett». Barneidretten skal skje gjennom idrettens verdier der idrettens barnerettigheter danner grunnlaget for et allsidig og variert aktivitetstilbud for alle. Det er derfor viktig at barneidretten er åpen og inkluderende, og gir alle barn opplevelse av mestring, trygghet og varig idrettsglede.

 

imagesCAVJ3SO2

Lenker til barneidrettsbestemmelsene:

http://www.idrett.no/tema/barneidrett/bestemmelserogrettigheter/Sider/rettigheter_bestemmelser.aspx 

Bryting er en barneidrett. Størsteparten av bryterne våre er mellom 7 og 12 år. Bryteforbundet fokuserer derfor på at treningene for barna skal være gode. Derfor blir våre trenere skolerte både gjennom NIFs trenerutdanning og vår egen bryteskoleutdanning.

Alle bryteklubbene i Norge tilbyr bryting for barn. Treningen for barna er lagt opp til at det skal være gøy, utfordrende og sosialt.

Vi har treninger både for jenter og gutter. Noen steder trener jentene sammen med guttene og andre steder har de egne treninger. Det er forskjell på bryting for jenter og gutter. Jenter bryter fristil og guttene Gresk-romersk, noe som ikke forhindrer at barn kan trene sammen.

Ferdighetsmerker

NBF har laget et system med ferdighetsmerker i gull, sølv og bronsje som er godt egnet for barn 6-12 år. Alle øvelsene er godt beskrevet på denne siden http://www.bryting.no/trenerhjornet/ferdighetsmerket-2/ Forbundskontoret selger disse merkene for kr 10,- pluss mva per stk. Send epost til bryteforbundet@nif.idrett.no for bestilling av disse.

Bryteskole- det første møte med bryting

Bryteskole er nybegynnerpartiet i bryting, og begynner hver høst og vår. Her lærer de basiske ferdigheter i bryting. På treningene sørger trenerne for et variert og aldersrelatert treningsopplegg hvor glede står i fokus.

På brytetreninga lærer barna ulike grep, ferdigheter som rulling, balanse, fall og akrobatikk. De utvikler kameratskap og ikke minst lærer de å forholde seg til andre, både mentalt og fysisk. Viktig er at de lærer  å respektere og å ta vare på hverandre.

NBF har kjøpt inn felles Bryteskole T-shirts som klubbene kan kjøpe for kr 25,- pluss mva. Send epost til bryteforbundet@nif.idrett.no for bestilling av disse.

Hvorfor bryting?

Bryting inneholder ulike aspekter for fysisk aktivitet: balanse, akrobatikk, koordinasjon og ikke minst ferdigheter som danner et godt grunnlag for videre utvikling uansett hvilken idrett barna ønsker å drive senere.

 

Ønsker du å lese mer om bryting og de forskjellige stilartene?

Følg denne linken:

Velkommen til bryting

 

Du kan også gå inn på bryteklubbenes hjemmsider ved å følge denne linken:

Norske bryteklubber og internasjonale forbund