Grandiost Sumo NM på Lambertseter

Lambertseter, Oslo 7. april 2019

Årets NM i sumobryting ble både en oppvisning i fart, spenning og god bryting og et meget bra stevnearrangement. Lambertseter var stevnearrangør og disket opp med delikate og stemningsfulle lokaler, veldig god streaming til det ganske land og profesjonelle funksjonærer.

Utøverne var heltente og vartet opp med bryting på et meget høyt nivå. Kolbotn IL ble beste klubb, foran Ski BK og Oslo BK. Til sammen deltok utøvere fra 10 klubber og tolv ble norgesmestre i de de individuelle klassene.

NBF gratulerer alle norgesmesterne:

Norgesmester ungdom kvinner:
Ingrid Bergh Skard, 70 kg Oslo BK
  Norgesmester, junior kvinner:
Hanna Faafeng Martinsson, 55 kg Lambertseter BK
  Norgesmestre, junior menn:
Elias Moen, 70 kg Kolbotn IL
Steinar Bjørndal, 85 kg Kolbotn IL
  Norgesmestre, senior kvinner:
Rikke Juell Bugge, 65 kg Ski BK
Ingrid Bergh Skard, 73 kg Oslo BK
Cathrine Frilseth, 95 kg Lørenskog BK
  Norgesmestre, senior menn:
Frank Are Andersen, 70 kg Lørenskog BK
Ali Rahimi, 85 kg Oslo BK
Kim Erik Valentin Svensson, 92 kg Ski BK
Joakim Sandberg Rusvik, 100 kg Kolbotn IL
Sigmund R. Widerberg, 115 kg Kolbotn IL
Henning Westerby, +115 kg Oslo sumoklubb

De fleste deltagerne stilte også i åpen vektklasse, som dermed inneholdt både mange deltagere og ble svært spennende. Norgesmestrene ble:

Norgesmester, åpen klasse kvinner:
Cathrine Frilseth Lørenskog BK
Norgesmester, åpen klasse menn:
Ali Rahimi Oslo BK

Sumo NM har også lagkonkurranse. Hvert lag består av tre utøvere. I kvinneklassen stilte to lag; «Lørenskog/Ski» (Jenssen, Frilseth, Bugge) og «De unge lovende» (Martinsson, Murby, Skard). Norgesmester for lag ble Lørenskog/Ski med sifrene 2-1.

I lagkampen for menn stilte fire lag. Alle møtte alle og norgesmester for lag ble Kolbotn IL (Fjeldbu, Bjørndalen, Rusvik). Ski BK (Hebnes, Svensson, Bergan) oppnådde sølv. Oslo sumoklubb (Grizzly, Kristensen, Westerby) fikk bronse. IL Hållingen (Løkvoll, Viken, Widerberg) ble nummer fire.

Nedenfor er et utvalg bilder fra kampene.

Årets junior EM er ferdig, med bronsemedalje som beste resultat

Alle de norske utøverne er vel hjemme fra Pontevedra, Spania etter årets junior EM.

Det var gresk-romersk som var først ut med hele 6 utøvere til start. Nikola Milatovic (SP 09) leverte den beste prestasjonen med en bronsemedalje. Håvard Jørgensen (Kolbotn) ble nr 5.

Etter gutta var det jentenes tur i ilden. Cesilie Magnussen (Atlas) var eneste norske deltager, da Sofia Aak (Kolbotn) måtte trekke seg med skade. Cesilie tapte sin kvartfinale kamp, og fikk ikke rekvalifisering og endte på en 12. plass.

Norske resultater:

 • Nikola Milatovic (SP 09) 130 kg 3. plass
 • Håvard Jørgensen (Kolbotn) 67 kg 5. plass
 • Cesilie Magnussen (Atlas) 62 kg 12. plass
 • Jacob Tangen (Urædd) 63 kg 13. plass
 • Exauce Mukubu (Tønsberg) 82 kg 14. plass
 • Ruben Elias Been (Moss) 87 kg 17. plass
 • Samet Cetin (Drammen) 72 kg 22. plass

Med som trenere Lotta Andersson, Eren Gjægtvik og Petter Karlsen

Dommer: Naser Fattahi

Bronse til Nikola Milatovic i junior EM i bryting

Oslobryteren, Nikola Milatovic tok i kveld bronsemedalje i junior EM i bryting i 130 kg klassen.

Nikola Milatovic vant i kveld bronse i junior EM i bryting i 130 kg-klassen. Mesterskapet går i Pontevedra, Spania. Oslogutten som representerer SP 09, vant i går sin første kamp mot Simonyan fra Armenia klart med en 8-0 seier. I kvartfinalen mot russeren Shadov ble det et knepent tap 3-1.

Men siden russeren tok seg helt til finalen fikk Nikola rekvalifiseringskamp mot Trufan fra Romenia i dag. Denne kampen vant Nikola 2-0, og ble klar for bronsefinale. Det ble en tett og jevn kamp som Nikola til slutt vinner 3-2 og dermed sikrer seg sin første internasjonale medalje. 

«Nikola har kjempet bra på gjennom hele mesterskapet, og det er veldig morro for han at han kroner det med medalje», sier Eren Gjægtvik landslagstrener junior.

Nikola satser fullt på bryting og er på NBFs landslag. «Nikola har tatt store steg etter at han begynte å trene fast med seniorlandslaget» fortsetter Eren.

I dag begynner junior EM

I dag er første dag av junior EM i Pontevedra, Spania.

Gresk-romersk begynner mesterskapet, og for gutta har vi med 6 brytere. Hvor de tre første skal i aksjon i dag, mens de tre siste begynner sitt mesterskap i morgen.

Det norske guttelaget består av:

 • Jacob Tangen (Urædd) 63 kg, bryter mandag-tirsdag
 • Håvard Jørgensen (Kolbotn) 67 kg, bryter tirsdag-onsdag
 • Samet Cetin (Drammen) 72 kg, bryter tirsdag-onsdag
 • Exauce Mukubu (Tønsberg) 82 kg, bryter tirsdag-onsdag
 • Ruben Elias Been (Moss) 87 kg, bryter mandag-tirsdag
 • Nikola Milatovic (SP 09) 130 kg, bryter mandag-tirsdag

Trenere Eren Gjægtvik og Petter Karlsen

Fra onsdag er det også klart for fristil damer, hvor Norge stiller med to brytere.

 • Sofia Aak (Kolbotn) 59 kg, bryter onsdag-torsdag
 • Cesilie Magnussen (Atlas) 62 kg, bryter torsdag-fredag

Trener Lotta Andersson

Dommer er Naser Fattahi

Hele stevnet kan følges på: https://unitedworldwrestling.org/event/european-championships-7

Vårsamling for ungdomsjentene

I helgen ble det gjennomført samling for ungdomslandslaget i Fredrikstad, og i løpet av helgen var det totalt 21 deltakere på samlingen.

Allerede før start av samlingen fikk vi sett finalen til Grace hvor hun vinner mot Danda, IND som inspirerte alle til ekstra innsats på samlingen. Samlingen startet med en lang sparringsøkt på fredag kl. 18.15-21.00 med påfølgende god lapskaus. Lørdag kl 07.30-08.30  løping ute med benstyrke dvs løpe opp trapp med bæring av  partner. Kl 11.00-13.00 var det styrkeøkt med Teemu og Sara fra OLT Øst for de 6  U17 jentene som er kommet teknisk lengst i utvikling og her ble det gått igjennom frivending i oppdelte faser i tillegg til front knebøy. Tilslutt var det en styrke/spenst-sirkel på ca 15min. Veldig populært tiltak og tusen takk til OLT Øst som stilte på en lørdag.

Resterende hadde teknisk brytetrening med Johanne Solstrand som trener. På ettermiddagen kl.17.00-19.00 var det ny sparringsøkt i tillegg til avslutning med Beep-test. På kvelden var det grilling og kos. Søndag morgen startet med løpeøkt med bakkesprinter fra kl 07.00-07.40. Så fortsatte det med brytetrening kl 09.30-11.00 hvor hovedtema var brytesirkel 2 x 2 min med 30 sek pause som ble gjennomført med glans.

Så under siste økt kl 14.30-16.00 som bestod av hurtighet, korte kamper fikk vi besøk av den rykende ferske vinneren av Ranking Series I Sassari, ITA Grace Bullen som hadde med medaljen og svarte villig på spørsmål. Dette inspirerte nok til å ta ut de siste krefter da Grace observerte resten av treningen. Tusen takk for flott tiltak Grace. Alt i alt god deltakelse og innsats av alle jentene og Kasper Øverby som var flott sparringspartner og fikk selv ekstra trening før U17 EM.