Grandiost Sumo NM på Lambertseter

Lambertseter, Oslo 7. april 2019

Årets NM i sumobryting ble både en oppvisning i fart, spenning og god bryting og et meget bra stevnearrangement. Lambertseter var stevnearrangør og disket opp med delikate og stemningsfulle lokaler, veldig god streaming til det ganske land og profesjonelle funksjonærer.

Utøverne var heltente og vartet opp med bryting på et meget høyt nivå. Kolbotn IL ble beste klubb, foran Ski BK og Oslo BK. Til sammen deltok utøvere fra 10 klubber og tolv ble norgesmestre i de de individuelle klassene.

NBF gratulerer alle norgesmesterne:

Norgesmester ungdom kvinner:
Ingrid Bergh Skard, 70 kg Oslo BK
  Norgesmester, junior kvinner:
Hanna Faafeng Martinsson, 55 kg Lambertseter BK
  Norgesmestre, junior menn:
Elias Moen, 70 kg Kolbotn IL
Steinar Bjørndal, 85 kg Kolbotn IL
  Norgesmestre, senior kvinner:
Rikke Juell Bugge, 65 kg Ski BK
Ingrid Bergh Skard, 73 kg Oslo BK
Cathrine Frilseth, 95 kg Lørenskog BK
  Norgesmestre, senior menn:
Frank Are Andersen, 70 kg Lørenskog BK
Ali Rahimi, 85 kg Oslo BK
Kim Erik Valentin Svensson, 92 kg Ski BK
Joakim Sandberg Rusvik, 100 kg Kolbotn IL
Sigmund R. Widerberg, 115 kg Kolbotn IL
Henning Westerby, +115 kg Oslo sumoklubb

De fleste deltagerne stilte også i åpen vektklasse, som dermed inneholdt både mange deltagere og ble svært spennende. Norgesmestrene ble:

Norgesmester, åpen klasse kvinner:
Cathrine Frilseth Lørenskog BK
Norgesmester, åpen klasse menn:
Ali Rahimi Oslo BK

Sumo NM har også lagkonkurranse. Hvert lag består av tre utøvere. I kvinneklassen stilte to lag; «Lørenskog/Ski» (Jenssen, Frilseth, Bugge) og «De unge lovende» (Martinsson, Murby, Skard). Norgesmester for lag ble Lørenskog/Ski med sifrene 2-1.

I lagkampen for menn stilte fire lag. Alle møtte alle og norgesmester for lag ble Kolbotn IL (Fjeldbu, Bjørndalen, Rusvik). Ski BK (Hebnes, Svensson, Bergan) oppnådde sølv. Oslo sumoklubb (Grizzly, Kristensen, Westerby) fikk bronse. IL Hållingen (Løkvoll, Viken, Widerberg) ble nummer fire.

Nedenfor er et utvalg bilder fra kampene.

NBF lanserer ny nettside Mandag 16 Des.

Årets julegave fra NBF er en ny nettside til bryteNorge.

Vi har jobbet en stund for å lage en ny nettside som skal være intuitiv og hvor man enkelt finner frem til det man søker.
Her vil dere finne mye relevant informasjon om bla.a våre ulike brytegrener, fagstoff til klubb, fagstoff til trenere og mye mer.

Førstkommende Mandag den 16 Desember vil den nye lanseringen finne sted. 
Webadressen blir det samme som tidligere: www.bryting.no.

Gi oss gjerne tilbakemeldinger.
Vi håper dere vil like den nye siden.

Ønsker dere en god førjulstid!

Vennlig hilsen NBF

Utviklingssamlinger ferdig for i år

I helgen ble siste utviklingssamling for 2019 avholdt. Denne gangen for regionen Nordland.
Deltagelsen på siste samling kunne vært større, men utøverne har likevel fått stort utbytte av samlingen.
Vi takker Fauske AK for samlingen.

Vi håper at alle som har deltatt på disse samlingene vi har hatt rundt i Norge i år, har fått en god opplevelse, fått mye ny kunnskap, samt blitt kjent med flere i miljøet.

Vi har fått enbart positive tilbakemeldinger. Vi kommer nå til å evaluere samlingene for å utvikle modellen videre. 

NBF vil benytte sjansen til å rette en takk til vårt dyktige trenerteam, arrangørklubber og deltagere.

Vi sees igjen til neste år!

Siste kadettsamling før jul gjennomført i Fredrikstad

Da var julesamlingen 2020 over med flott innsats av alle deltakere. Det deltok jenter fra Mehamn i nord til Notodden i Sør med 20 landslagsjenter U17 og U20. Vi hadde også noen ekstra sparringspartnere av gutter som bryter fristil og gir litt ekstra bredde særlig i de lettere vektene. Første trening var fredag kveld kl 18.00-21.00 med mye sparring og 30 min styrke tilslutt. God lapskaus laget av BK Atlas sin damegruppe avsluttet kvelden. Lørdag morgen startet vi med brytetrening kl 08.00-10.30 med hovedfokus på parterre videreføring etter benangrep i tillegg til situasjonskamper.
 
Så lunsj og litt hvile før 6 jenter hadde styrketeknikk med OLT Øst som vi har et flott samarbeid med på våre jenter U17 gjennom et prosjekt med Sparebankstiftelsen og OLT.  Resten hadde bakkeløp med partner. Til middag var det Tacos før jentene fikk noen timer hvile på madrassene i lillesalen i BK Atlas sine lokaler. Kl 18.00-20.30 var dagens siste bryteøkt med fortsatt fokus på parterre videreføring etter benangrep i tillegg 10 x 3 min kamper og litt styrke tilslutt. Til tross for svært høy belastning  var det svært godt humør både på trening og i mellom. Jentene oppmuntret hverandre under trening til å stå på noe som viser at denne gjengen har et sterkt samhold og gruppetilhørighet. Søndag morgen kl 09.00-11.15 var parterre-teknikk og kamper fokuset. Så tilslutt kl 13.30-15.00 var hovedfokuset brytesirkelen  som er 2 x 3 min hard jobb. Dette var nok den hardeste nasjonale samlingen vi har gjennomført på U17 og jeg er svært imponert over det nivået jentene som lag er kommet på. Gratulerer jenter med flott laginnsats jenter. Det er 11  U17- jenter som skal til Klippan Lady Open 17.januar 2020 som er neste oppgave for disse jentene. Det blir mange spennende kamper. Dere som har mulighet kom gjerne å støtt jentene under stevnet eller følg oss på streamingen. Ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år. Med vennlig hilsen Gudrun Høie