Historisk Mesterskap for Norge – Grace Bullen og Felix Baldauf vinner begge EM for senior

Norsk bryting har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene, og leverte nå i helgen topprestasjoner på både dame- og herresiden under samme mesterskap.

IMG_5474IMG_5487

 

2-7 mai gikk Europamesterskapet for senior i Novi Sad, Serbia. Norge stilte med 3 jenter og 4 gutter, og endte opp med historisk gode resultater. Kun en gang tidligere har Norge vunnet på både dame og herresiden samme år (Heidi Kleven og Lars Rønningen i 1988). Siste seier på herresiden var i 1992 med Lars Rønningen. Siste seier på damesiden var i 2012 med Maja Erlandsen.

Norge stilte med tre jenter, da Silje Kippernes måtte melde avbud på grunn av skade. På herresiden hadde vi et godt lag med fire utøvere, selv uten Bronsevinner fra OL Stig Andre Berge som var på treningssamling som en del av oppladningen til VM i Paris i august.

Medaljene som ble vunnet i Serbia viser at det arbeidet som er gjort i Norsk bryting over flere år gir resultater og at satsningen som gjøres er på riktig spor og har vært det over tid. Vi har svært dedikerte utøvere, godt støtteapparat, A-status hos Olympiatoppen, en gradvis sterkere økonomi og et stadig voksende publikum i Norge som har fått øynene opp for idretten vår.

Det Grace og Felix leverte i helgen beviser at vi kan konkurrere mot og slå store nasjoner. Måten våre utøvere fremstår på når de står på toppen viser også at de grunnverdiene vi i Norsk bryting står for sitter dypt hos våre utøvere og trenere; Glede, inkludering og åpenhet er ikke bare er noe som står skrevet, men det leves og vises hver dag. Den lagånden og det samholdet som ble vist i våre lag er forbilledlig og inspirerer alle. For en gjeng og for noen prestasjoner!

IMG_5402IMG_5460

Fremtiden for Norsk bryting er lys.

Keep up the good work!

 

Anders Hestdalen, Sportssjef

 

Foto: UWW, Tommy Skauen, Norges Bryteforbund

Ny Sportssjef i NBF

Vår sportssjef Anders Hestdalen har sagt opp sin stilling for å flytte til Canada etter sommeren 2017. Vi søker nå derfor etter hans etterfølger.

 

NBF_logo_100x100mm

 

Norges Bryteforbund fylte 100 år i 2013. Forbundet dekker grenene; gresk romersk, fristil, sumobryting, sandbryting og håndbak. Bryting er en middels stor idrett i Norge.  Internasjonalt er bryting en av de største idrettene. Norges Bryteforbund har stolte tradisjoner og organiserer en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider.

Vi har nå en ny generasjon talenter.  I siste sesong tok våre utøvere medaljer i både OL, VM og EM både for gutter og jenter, ungdom, junior og senior! Vår ambisjon er å få seks deltakere til OL i Tokyo.

NBF har i dag i overkant av 1.100 konkurransebrytere fordelt på 62 klubber. Ambisjonen er å øke dette betydelig.

 

SPORTSSJEF

Som sportssjef i NBF får du en unik mulighet til å være med å prege utviklingen til et særforbund i kraftig vekst.

NBF har et delt ledelsesansvar mellom generalsekretær og sportslig leder.

Vi søker en person som er strategisk sterk, resultatorientert, selvstendig og har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Du er fleksibel og trives i et hektisk miljø. Som sportssjef blir du hovedansvarlig for sportslig strategi i forbundet, samt modell og struktur for NBFs landslag. Du rapporterer til styret i NBF.

Arbeidsoppgaver

 • Resultatansvarlig for forbundets sportslige satsing
 • Hovedansvar for å følge opp sportslige strategiplaner, herunder budsjettansvar.
 • Kontakt med Olympiatoppen
 • Markedsoppfølging, kommunikasjon og profilbygging, herunder kontakt med presse og media
 • Trenerutvikling
 • Kontakt med internasjonale forbund

Kvalifikasjoner

 • Relevant ledererfaring fra norsk eller internasjonal toppidrett
 • Ledererfaring fra næringslivet kan kompensere for begrenset erfaring fra idretten
 • Utdanning innen idrettsfag og ledelse vil vektlegges

 Personlige egenskaper

 Trygg i lederrollen

 • Strategisk, selvstendig og handlekraftig
 • Gode relasjons- og samarbeidsevner
 • Løsningsorientert og målrettet
 • Uredd og endringsvillig

Vi tilbyr

 • 100 % stilling i en 3 årig åremålsstilling med muligheter for forlengelse. Det må påregnes en del reising i forbindelse med samlinger, konkurranser og mesterskap. Arbeidssted vil være i Oslo. Lønn etter avtale.

Arbeidssted:

Ullevål stadion, Sognsveien 75 J, 0840 Oslo

Kontaktinfo:
Tom Holmen, President, 97122190, Tom.Holmen@gmail.com

Morten Sandnæs, Generalsekretær, 41666651, Morten.Sandnaes@nif.idrett.no

Søknad sendes til Generalsekretær senest 26 mai 2017

I dag begynner Europamesterskapet i bryting for senior – Norge stiller med 7 utøvere

em-2017-novi-sad

2-7 mai går EM for senior i Novi Sad, Serbia

 

Du kan følge mesterskapet live her

 

Du kan også lese mer om mesterskapet ved å gå inn på UWW sine sider

 

Våre utøvere er:

 

Damer:

58 kg – Grace Bullen (fredag)

69 kg – Signe Marie Fidje Store (fredag)

75 kg – Iselin Moen solheim (torsdag)

 

Herrer:

66 kg – Pål Eirik Gundersen (lørdag)

71 kg – Petter Karlsen (søndag)

98 kg – Felix Baldauf (lørdag)

130 kg – Oskar Marvik (lørdag)

 

Trenere:

Lotta Andersson

Anneli Stål

Ari Härkänen

Eren Gjægtvik

 

Heia Norge!

Norsk sølv, bronse og femteplasser i sumo EM

Tblisi 22.–23. april 2017

Fire brytere representerte Norge EM i sumobryting i Tblisi, Georgia, 22. – 23. april. Brytere fra 11 land, flere blant verdens fremste sumobrytere.

De norske hevdet seg meget bra. Alle vant kamper mot meget gode motstandere. Pernille R. Oddlien (Ski BK) og Rikke J. Bugge (Follo kampsport) toppet det hele med å vinne henholdsvis sølv og bronsemedaljer i U21 og U23 klassene. Joakim S. Rusvik (Kolbotn IL) og Sigmund R. Widerberg (Kolbotn IL) klarte begge femteplasser i senior.

U21 klassene brøt først. Pernille deltok i 75 kg.  Hun møtte brytere fra Litauen, Polen og Russland. Pernille vant sikkert sine innledende kamper, men tapte for vinneren Anastasia Frasinuk fra Russland. Det endte dermed med en sterk sølvmedalje til Pernille. (De møttes for øvrig senere i U23, hvor Pernille vant). Pernille deltok også i åpen klasse (ingen vektbegrensning). Også her viste hun styrke. Hun tapte først mot sterke Sara Krol fra Polen, vant over erfarne Pathricia Matso fra Estland. Hun kom inn kampen om bronse, men tapte bronsefinalen mot ungarske Vivien Sarkany. Dermed femte på Pernille i åpen vektklasse

I U23 deltok Rikke i 65 kg og Pernille i 73 kg. Rikke vant greit sin første kamp mot estiske Darja Tokmantseva, men måtte gi tapt for russiske Ani Grigorian. Hun kom så inn i kampen om bronse. I bronsefinalen møtte hun Estlands andre deltager Helina Artis (hvert land kan stille med to i hver vekt). Rikke taklet situasjonen meget bra og vant sikkert bronsemedaljen.

Pernille vant også sin første kamp i U23, mot polske Marie Skrajnowska. Også hun måtte gi tapt mot sin russiske motstander Anastasia Nikitina, men fikk en sjanse om bronse. Den sjansen grep hun og vant bronsefinalen mot russiske Viktoria Lebedinskaia.

Både Rikke og Pernille deltok også i U23 åpen klasse. Etter innledende seier, og tap, ble det faktisk Rikke og Pernille som møtte hverandre i kampen om bronse. Norgesoppgjøret gikk til Rikke.

Dermed fikk begge kvinnene to individuelle EM-medaljer, sølv og bronse til Pernille og 2 x bronse til Rikke. I tillegg stilte kvinnene lag i lagkamp i U23. Hvert lag har anledning til å ha tre deltagere, pluss reserve. De norske var bare to og hadde dermed et tap fra start. Tross en seier og et tap, ble det tap i første og eneste lagkamp mot Estland.

Pernille på pallen Rikke på pallen2

Søndag var det seniorene sin tur. Først ute var Rikke i 65 kg. Vekta var stor med mange erfarne sumobrytere. Rikke måtte innse to tap etter jevne kamper, henholdsvis mot polske Monika Skiba (som vant gull) og samme russiske Ani Grigorian hun tapte for i U23.

Pernille møtte først sin tidligere overkvinne Anastasia Frasinuk fra Russland. Til stor norsk jubel vant hun dette oppgjøret etter meget gode beingrep. Så ble det dessverre tap mot sølvvinneren. Men en ny sjanse kom i kampen om bronse mot bulgarske Gabrielle Vasileva. Bulgarsken vant og Pernille endte dermed på femteplass i sin internasjonale senior debut.

Joakim var spent før sitt møte med erfarne polske Jakub Darmochwal i 92 kg. Polakken var meget sterk og Joakim tapte etter en jevn kamp. Polakken gikk til finalen og Joakim fikk sjanse til å rekvalifisere til bronsekamp. Første motstander var russiske Baiyr Sirbikai, en teknisk god sumobryter. Joakim var meget konsentrert og vant etter god effektiv bryting. Bronsefinalen mot ukrainske Anton Chuiev gikk imidlertid ikke veien og Joakim måtte nøye seg med en femteplass.

Sigmund møtte Pawlov Leszcynski fra Georgia i sin første kamp i 100 kg. Tross mye georgisk heiing og tilrop fra tribunene kjørte Sigmund georgieren effektiv ut av ringen. Mot den meget erfarne (og senere vinner) Mikhail Petrov fra Russland ble det foreløpig stopp. Sigmund fikk en god start, men russeren var sto stødig og fintet ut Sigmund. Sigmund fikk imidlertid en ny mulighet i bronsefinalen. Her ventet den andre russeren i vekta Abdurahkim Akhamadalliev. Russeren vant og Sigmund endte dermed også på en femteplass.

Alle norske deltok også i seniorenes åpne vektklasse. Det ble mange harde kamper mot vesentlig tyngre brytere, se bilder. Eneste som klarte å vinne en kamp i denne klassen var Joakim som vant over bulgarske Mihail Iliev. Tilsammen, mer enn godkjent av de norske. Joakim starterJoakim i 92 kg 1 Joakim i åpen 1 Pernille i 21 åpen Pernille i åpen 2 Rikke i 65 kg Rikke i åpen 1 Sigmund i 100 kg 2 Sigmund i åpen 2