Grandiost Sumo NM på Lambertseter

Lambertseter, Oslo 7. april 2019

Årets NM i sumobryting ble både en oppvisning i fart, spenning og god bryting og et meget bra stevnearrangement. Lambertseter var stevnearrangør og disket opp med delikate og stemningsfulle lokaler, veldig god streaming til det ganske land og profesjonelle funksjonærer.

Utøverne var heltente og vartet opp med bryting på et meget høyt nivå. Kolbotn IL ble beste klubb, foran Ski BK og Oslo BK. Til sammen deltok utøvere fra 10 klubber og tolv ble norgesmestre i de de individuelle klassene.

NBF gratulerer alle norgesmesterne:

Norgesmester ungdom kvinner:
Ingrid Bergh Skard, 70 kg Oslo BK
  Norgesmester, junior kvinner:
Hanna Faafeng Martinsson, 55 kg Lambertseter BK
  Norgesmestre, junior menn:
Elias Moen, 70 kg Kolbotn IL
Steinar Bjørndal, 85 kg Kolbotn IL
  Norgesmestre, senior kvinner:
Rikke Juell Bugge, 65 kg Ski BK
Ingrid Bergh Skard, 73 kg Oslo BK
Cathrine Frilseth, 95 kg Lørenskog BK
  Norgesmestre, senior menn:
Frank Are Andersen, 70 kg Lørenskog BK
Ali Rahimi, 85 kg Oslo BK
Kim Erik Valentin Svensson, 92 kg Ski BK
Joakim Sandberg Rusvik, 100 kg Kolbotn IL
Sigmund R. Widerberg, 115 kg Kolbotn IL
Henning Westerby, +115 kg Oslo sumoklubb

De fleste deltagerne stilte også i åpen vektklasse, som dermed inneholdt både mange deltagere og ble svært spennende. Norgesmestrene ble:

Norgesmester, åpen klasse kvinner:
Cathrine Frilseth Lørenskog BK
Norgesmester, åpen klasse menn:
Ali Rahimi Oslo BK

Sumo NM har også lagkonkurranse. Hvert lag består av tre utøvere. I kvinneklassen stilte to lag; «Lørenskog/Ski» (Jenssen, Frilseth, Bugge) og «De unge lovende» (Martinsson, Murby, Skard). Norgesmester for lag ble Lørenskog/Ski med sifrene 2-1.

I lagkampen for menn stilte fire lag. Alle møtte alle og norgesmester for lag ble Kolbotn IL (Fjeldbu, Bjørndalen, Rusvik). Ski BK (Hebnes, Svensson, Bergan) oppnådde sølv. Oslo sumoklubb (Grizzly, Kristensen, Westerby) fikk bronse. IL Hållingen (Løkvoll, Viken, Widerberg) ble nummer fire.

Nedenfor er et utvalg bilder fra kampene.

Søknad til Sparebankstiftelsen

Meldingen under her mottok vi idag fra Sparebankstiftelsen

Sparebankstiftelsen DNB lanserte i går en egen støtteordning for idrettslag på Østlandet som trenger drakter. Den har ingen søknadsfrist, og behandles fortløpende gjennom året.

Ordningen er åpen for alle, men vi ønsker spesielt å støtte oppunder mangfoldet i norsk idrett. Det betyr at vi vil prioritere klubber som ligger litt utenfor sponsorenes ordinære søkelys, og som fortjener mer oppmerksomhet enn de får i dag.

Vi håper dere som jobber administrativt i idretten vil hjelpe til med å informere klubbene deres om ordningen.

Mer info finner dere i linkene nedenfor:

https://www.sparebankstiftelsen.no/no/draktstotte-til-idrettslag

https://www.mynewsdesk.com/no/sparebankstiftelsen-dnb/pressreleases/vil-hjelpe-lag-som-trenger-drakter-og-mangler-sponsorer-2905946

P.S. Våre lokale tildelinger til aktiviteter for barn og ungdom fortsetter som før, med to årlige søknadsrunder og neste søknadsfrist 1. september!

Barn og unge trenerkonferansen på NIH 20-21 Septemer

NIF har fått med oss foredragsholdere som holder meget høyt nivå og vi kan blant flere nevne; Christian Berge, landslagstrener for herrene i Håndball, Stig Inge Bjørnebye, Sportssjef i Rosenborg Fotball, Karin Redelius expert på barneidrett fra GIH i Stockholm, NIH sine toppforskere og flere av SF sine fageksperter i praksisfeltet!

Konferansen har til hensikt å gi trenere for barn og ungdom faglig påfyll med de beste eksempler fra praksisfeltet, ny forskning, utveksling av erfaringer og etablering av nye nettverk. Programmet er tilpasset for alle trenere uansett idrett.

Konferansedeltakerne kan møte engasjerte foredragsholdere og et toppmotivert arrangementsteam fra NIH og NIF/SF og også bli med i det første Konferanseløpet som er avholdt på NIH «Sognsvann Rundt».

Program og påmeldingslink til Trenerkonferansen 20-21 september på NIH:  https://www.nih.no/studere-pa-nih/oversikt-vare-kurs/trenerkonferansen-2019/

Klart for Junior VM i Tallin

Det norske laget bestående av 3 utøvere er på plass i Tallin, Estland for årets junior VM.

I morgen skal de første norske i aksjon det er Exauce Mukubu fra Tønsbergkameratene i 77 kg og Nikola Milatovic fra SP 09 i 130 kg.

Mens på lørdag er det klart for Håvard Jørgensen fra Kolbotn i 67 kg.

Med som trenere er Eren Gjægtvik og Petter Karlsen. Dommer er Samy Adolfsen.

Følg med på https://unitedworldwrestling.org/event/world-championships-23?tab=results og https://arena.unitedworldwrestling.org/sport-event/show/2939d4b9-bb6c-11e9-be65-080027548b1b for resultater.