Utlysning av midler fra ExtraStiftelsen for 2019

Alle idrettslag kan søke om midler til ExtraStiftelsen via Norges idrettsforbund. 

Det kan søkes om midler til prosjekter som har som mål om å legge til rette for og inkludere utsatte grupper som:

  • mennesker med funksjonsnedsettelse
  • mennesker med innvandrerbakgrunn
  • mennesker med lav betalingsevne
  • mennesker med en fysisk eller psykisk sykdom

Idrettslag kan søke om støtte til f. eks utsyr til prosjektet, honorarer, kompetansehevende tiltak, markedsføring, arrangementer for målgruppen osv. Det kan også søkes om lønn til prosjektleder dersom det er formålstjenlig for prosjektet. Prosjektets varighet må være 1, 2 eller 3 år. 

Søknadsfrist
For prosjekter med oppstart vår 2019: 15. august 2018.

For å bli opprettet som søker må idrettslag

  1. Ta kontakt med sitt særforbund (dersom idrettslaget organiserer 1 idrett) eller idrettskrets (dersom idrettslaget organiserer flere idretter) for å avklare:
  • om ønsket prosjekt er i tråd med særforbundets/ idrettskretsens strategiplan og prioriterte områder.
  • om særforbundet/ idrettskretsen har mulighet til å støtte idrettslagets prosjekt faglig.
  • om særforbundet/ idrettskretsen har mulighet til å støtte idrettslagets prosjekt økonomisk, eller vet om andre støtteordninger, slik at midlene enten kan inngå i budsjettet i søknaden, eller erstatte behovet for å søke.
  1. Send en e-post til line.hurrod@idrettsforbundet.no som kort opplyser om prosjektets bakgrunn, målsetting og målgruppe, samt om prosjektet er informert om til særforbund/ idrettskrets, i god tid innen søknadsfristen.
  1. NIF oppretter idrettslaget eventuelt som søker som får tilgang til et elektronisk søknadsskjema. 

Les mer her

ExtraStiftelsen kunngjør hvem som får midler 15. desember 2018.  

Spørsmål: line.hurrod@idrettsforbundet.no

Mvh NIF Informasjon 

Læring på tvers. Landslaget i seiling på bryteøkt.

I går var store deler av landslaget på besøk på brytematta for å få en liten innføring i bryting, og for å gjennomføre en liten treningsøkt. 

NBF fikk en forespørsel fra Seilforbundet om vi kunne bidre med en økt når landslaget i seiling var samlet i Oslo. Selv om det fortiden er rolig i sentraliseringen stilte Fritz Aanes opp og holdt en økt for seilerne. Det var mange nervøse seilere som stilte opp på matta uten helt å vite hva som skulle skje. Men de fikk en rolig innføring i hva bryting er, og fikk kjenne litt på hvordan brytere trener. 

Tilbakemeldingen fra seilerne var positive og det var en sliten gjeng som gikk av matten etter litt over en time. 

Det er alltid spennende å lære av andre miljøer, og få innblikk og innsikt i hva andre gjør, sier Rigo de Nijs Sportssjef i Seilforbundet. Vi takker for muligheten bryting har gitt oss, og vi kommer til å gi bryting muligheten til å få prøve seiling på ett senere tidspunkt fortsetter han. 

 

Et fantastisk U 23 EM i Tyrkia er over. 4 norske medaljer.

Nå har alle de norske utøverne og trenerne kommet seg hjem fra U 23 EM i Istanbul og fått mesterskapet litt på avstand. Og for et mesterskap det ble for Norge. Totalt 4 medaljer i mesterskapet 2 for jenter og 2 for gutter er et av de beste mesterskapene for Norge noen gang. Det er fantastisk moro å se hvordan det jobbes i klubbene og i landslagene våres og gøy å se at den langsiktige utvikling og arbeidet gir resultater. 

Først ut var gutta hvor Oskar Marvik 130 kg (SP 09), Morten Thoresen 67 kg (Bodø) og Vegard Jørgensen 72 kg (Kolbotn) deltok. 

Oskar var første mann ut og han tok seg greit til semifinale etter god bryting. I semifinalen ble det tap mot hjemmefavoritten fra Tyrkia 5-3, etter en jevn kamp. Dagen etter i bronsefinalen møtte han russeren og det ble nok hen jevn kamp. Denne gangen holder det for Oskar som sikrer seg bronsemedalje, og tar sin andre U 23 EM bronse på to år.         
      

Neste ut for Norge var Morten Thoresen. Han taper sin kvartfinale mot Ungarn, men siden han gikk til finalen ble det bronsekamp mot Serbia som han vinner 4-1. Dette er Mortens første internasjonale medalje.

Siste gutt som deltok var Vegard Jørgensen. Vegard måtte ut i kvalifiseringskamp mot Serbia og taper dessverre denne kampen 3-1, og fikk ingen flere muligheter i EM.

Etter gutta var det jentenes tur og for Norge deltok: Silje Kippernes 53 kg (Braatt), Iselin Solheim 76 kg (Snøgg) og Signe-Marie Store 72 kg (Tana).

Først ut var det Iselin Solheim som møter Russland i kvartfinalen, som ender med tap. Men Iselins motstander går til finalen som gir Iselin bronsekamp. Her møter hun Azerbaijan og leverer en god kamp og vinner 4-0 og sikrer seg en ny bronsemedalje til Norge. 

Neste ut var Silje Kippernes som begynner med en seier i kvartfinalen mot Polen på fall. Deretter ventet Tyrkia i semifinalen. Dette ble en tyngre kamp for Silje med tap 8-0. I bronsefinalen møtte hun Romania. Her viste Silje stor klasse og leverer en kjempe kamp og vinner 10-0, og får bronsemedalje. 

Signe-Marie var sistemann ut og møtte Romania i kvalifiseringen. Det var en jevn kamp hele veien, men Signe-Marie taper dessverre kampen 2-0. Hennes motstander taper sin neste kamp og det blir dermed ikke flere kamper for Signe-Marie. 

Lotta Andersson, Britt-Eli Pedersen, Fritz Aanes og Eren Gjægtvik var med som trener for Norge.

Naser Fattahi var norsk dommer under mesterskapet. 

NBF gratulerer alle med god innsats, og medaljevinnerne spesielt. 

I dag begynner U 23 EM i Tyrkia.

I dag, Mandag, er første dag av U 23 EM i Tyrkia, og vi har norske i aksjon hele uken. Norge sender totalt 6 brytere til årets  U 23 EM. 

Uken starter med Gresk-Romersk før jentene overtar med fristil midt i uken. 

Alle kampene kan følges på UWW sin stream: https://unitedworldwrestling.org/event/u23-senior-european-championships-0?tab=schedule

 

Følgende dager bryter de norske:

Oskar Marvik, SP 09, 130 kg, Mandag og tirsdag

Morten Thoresen, Bodø, 67 kg tirsdag og onsdag

Vegard Jørgensen, Kolbotn, 72 kg tirsdag og onsdag

Iselin Solheim, Snøgg, 76 kg Onsdag og torsdag

Signe Marie Store, Tana, 72 kg Torsdag og fredag

Silje Kippernes, Braatt, 53 kg Torsdag og fredag

Trenere: Lotta Andersson, Britt Eli Pedersen, Fritz Aanes og Eren Gjægtvik

Dommer Hans Marius Meland 

NBF ønsker alle deltagerne lykke til.