Grandiost Sumo NM på Lambertseter

Lambertseter, Oslo 7. april 2019

Årets NM i sumobryting ble både en oppvisning i fart, spenning og god bryting og et meget bra stevnearrangement. Lambertseter var stevnearrangør og disket opp med delikate og stemningsfulle lokaler, veldig god streaming til det ganske land og profesjonelle funksjonærer.

Utøverne var heltente og vartet opp med bryting på et meget høyt nivå. Kolbotn IL ble beste klubb, foran Ski BK og Oslo BK. Til sammen deltok utøvere fra 10 klubber og tolv ble norgesmestre i de de individuelle klassene.

NBF gratulerer alle norgesmesterne:

Norgesmester ungdom kvinner:
Ingrid Bergh Skard, 70 kg Oslo BK
  Norgesmester, junior kvinner:
Hanna Faafeng Martinsson, 55 kg Lambertseter BK
  Norgesmestre, junior menn:
Elias Moen, 70 kg Kolbotn IL
Steinar Bjørndal, 85 kg Kolbotn IL
  Norgesmestre, senior kvinner:
Rikke Juell Bugge, 65 kg Ski BK
Ingrid Bergh Skard, 73 kg Oslo BK
Cathrine Frilseth, 95 kg Lørenskog BK
  Norgesmestre, senior menn:
Frank Are Andersen, 70 kg Lørenskog BK
Ali Rahimi, 85 kg Oslo BK
Kim Erik Valentin Svensson, 92 kg Ski BK
Joakim Sandberg Rusvik, 100 kg Kolbotn IL
Sigmund R. Widerberg, 115 kg Kolbotn IL
Henning Westerby, +115 kg Oslo sumoklubb

De fleste deltagerne stilte også i åpen vektklasse, som dermed inneholdt både mange deltagere og ble svært spennende. Norgesmestrene ble:

Norgesmester, åpen klasse kvinner:
Cathrine Frilseth Lørenskog BK
Norgesmester, åpen klasse menn:
Ali Rahimi Oslo BK

Sumo NM har også lagkonkurranse. Hvert lag består av tre utøvere. I kvinneklassen stilte to lag; «Lørenskog/Ski» (Jenssen, Frilseth, Bugge) og «De unge lovende» (Martinsson, Murby, Skard). Norgesmester for lag ble Lørenskog/Ski med sifrene 2-1.

I lagkampen for menn stilte fire lag. Alle møtte alle og norgesmester for lag ble Kolbotn IL (Fjeldbu, Bjørndalen, Rusvik). Ski BK (Hebnes, Svensson, Bergan) oppnådde sølv. Oslo sumoklubb (Grizzly, Kristensen, Westerby) fikk bronse. IL Hållingen (Løkvoll, Viken, Widerberg) ble nummer fire.

Nedenfor er et utvalg bilder fra kampene.

Juniorsamling sammen med senior på Lambertseter 13.-15. desember

Helgen 13.-15. desember er det samling for greskromersk junior sammen med seniorlaget i Lambertseter bryteklubbslokaler.

På samlingen er også flere klubbtrenere invitert til å delta på samlingen. På fredag kveld blir det også avholdt et informasjonsmøte for klubbtrenere og foreldre og utøvere som er aktuelle for sentralisering neste år (2001-modell).

Mer informasjon finner dere i innkallingen: Klikk her

Håndbak vist frem på paralympisk skoledag i Stavanger

I starten av oktober var Stavanger bryteklubb sin Håndbak avdeling på Paralympisk skoledag.

Det var veldig kjekt å få vise at det går an å drive idrett selv med fysiske utfordringer. Med Andre Husebø i spissen stilte vi opp med to håndbak bord og var klare til å vise fram håndbak til barna.Det var mange som kom bort for å prøve styrken! Det var 9 skoler som kom for å prøve 15 ulike idretter, hvor håndbak var en av de.

Det ungene sa til NRK i ettertid, var at det var kjekt å være med å se at de med fysiske utfordringer også kunne drive med idrett, selv om de satt i rullestol, manglet en arm eller var blind. De fikk prøve mange forskjellige idretter sammen med de som hadde funksjonsnedsettelser, forteller Britt Eli Pedersen i Stavanger Bryteklubb.

Håndbak er en fantastisk gren for utøvere med funksjonshemming, hvor utøvere kan konkurrere mot hverandre, og mot funksjonsfriske. Håndbak er en idrett som virkelig bidrar til å integrere paraidretten med idrett for funksjonsfriske, forteller David Eilert Eilertsen, Håndbakansvarlig i Norges Bryteforbund.

Sumo VM overstått

De norske deltagerne som deltok i Sumo VM er tilbake i Norge og her er en liten rapport fra laget:

Vi møtte på en del utfordringer. På grunn av tyfonen ble hele turneringen på en dag istedenfor to, som medførte at vi måtte bryte på tre forskjellige ringer som ikke lå ved siden av hverandre. Så det la stort press på laglederne våres, men de håndterte det bra.
Sportslig var det litt stang ut, mest på grunn av uflaks med trekninga. Herrelaget møtte Mongolia i første runde av lagkonkurransen (som kun ble slått av Japan), så der måtte vi gi tapt 2-1 etter en sterk kampseier av Joakim Sandberg Rusvik. Damelaget møtte Ukraina i første runde av lagturneringen og tapte (Ukraina slo deretter Japan og gikk til finalen hvor de tapte for Russland). De møtte deretter Polen i repechage, og tapte etter tre tette kamper (Polen fikk til slutt bronse).
Individuelt gikk det best for Rikke Juell Bugge(65kg) og Pernille Rojahn Oddlien(73kg) som tok seg til bronsefinalene i sine respektive vektklasser med 2 kampseier hver. De måtte imidlertid gi tapt der, og reiser hjem med en sterk 5.plass hver. Videre fikk Kim Erik Valentin Svensson (85kg) en kampseier mot USA, og jeg, Sigmund Røtnes Widerberg (115kg) en kampseier mot Thailand. Marine Holmeide Aspelund (junior 85kg), Catherine Frilseth (80kg), Simen Nordlie Kristensen (115kg+), og Brage Mørk (Åpen vekt) tok ingen seiere, men reiser hjem med gode erfaringer. 
Alt i alt er vi ganske fornøyde med VM.