Kickoff 14-15 oktober

Det er kickoff for trenere/utøvere, klubbledere/styremedlemmer og for Håndbakfolket 14-15 oktober. Informasjon om dette er sendt alle klubber med påmeldingsfrist 20 sept. Vi ser at ikke alle klubber er like flinke til å la informasjon om kickoff komme ut til alle de som kunne ha nytte og glede av å delta. Derfor legger vi ut invitasjonen også her og forlenger påmeldingen med noen dager. Påmelding kan sendes til morten.sandnaes@nif.idrett.no. Deltagerne dekker selv opphold og reise

Det er kommet veldig gode tilbakemeldinger på programmet. Alt er ikke helt ferdigspikret men innholdet er tenkt slik det står i vedlegget her.

Program 2017_NBF_kickoff

Samling for damer/jenter i Oslo 11-13 oktober 2017

Følgende er tatt ut:

Kategori/vekt: Navn: Klubb:  
    Silje Kippernes

Grace Bullen

Hedda Haug Strand

Iselin Moen

Sofia Aak

Braatt

Atlas

Tønsberg

Snøgg

Kolbotn

 
         

 

Trenere, Ledere: Lotta Andersson
Div, info:  Samling för fystester,

Samma testbatteri som genomfördes förra omgången kommer att köras igenom denna gången.

 

Boende sker på Olympiatoppen

 

OBS, om du vet att du inte kan delta så meddela detta snarast, jag har endast 5 platser från OLT denna gången och vill isåfall fylla upp platsen med nästa på tur!

Mvh Lotta

 

Oppmøte:

Ankomst:

Samling: onsdagen den 11 oktober kl 20.00 gemensam middag på Olympiatoppen.

Tester startar torsdag morgon

Avslut Fredag den 13 oktober efter avslutade tester

 

Annet:  Notera NBFs kick off 14-15 i oktober i Oslo!

 

 

Kontakt: Navn Telefon: Mail:
  Lotta Andersson +46708494847 Lotta@bryting.no

Fritz Aanes ny landslagstrener senior menn

Fritz Aanes har idag signert kontrakt som ny trener for herrelandslaget og vil begynne i stillingen 1.oktober.

Fritz vil ha hovedansvaret for seniorlandslaget og han vil arbeide tett med vår nye sportssjef Jacob Haug, de øvrige trenerne i NBF og Olympiatoppen.

Fritz er ingen ukjent mann i norsk bryting og Generalsekretær Morten Sandnæs sier han er glad for å ha Fritz tilbake og at han er en trener med mange spennende tanker og ideer om hvordan vi skal løfte herrelaget og norsk bryting ytterligere og at Fritz har erfaringen og kompetansen som skal til.

Vi har et team bestående av alt fra OL-medaljør Stig-André Berge til lovende junior-brytere og det krever en god trener med evne til å se alle, så vi sørger for at de beste blir enda bedre og samtidig har en jevn utvikling for de yngre. 

Bryteforbundet jobber fortsatt med å få på plass noen flere brikker rundt trenerteamet men med Fritz signert, er kanskje den viktigste brikken i orden og arbeidet for å skape nye store øyeblikk vil kunne fortsette.

Gull, sølv og bronse til de eldste i Håndbak VM

Budapest 5. –  10. september 2017

Norges Bryteforbund stilte med 17 utøvere under årets håndbak-VM i Budapest, Ungarn. Dette var VM for både junior, master, funksjonshemmede og senior.

De første to dagene var det junior som var i aksjon. Norges stilte med 4 juniorer, hvorav 3 debuterte i mesterskapssammenheng. Eirik Bjerkadal fra Stjørdal/Nidaros HK fikk to kampseire i hver arm, og endte på 8. plass i junior inntil 18 år -70 kg venstre hånd, av 16 utøvere totalt. I høyre tok han 7. plass av 17. utøvere. Det blir spennende å følge Eirik fremover, da han har 2 år til i denne kategorien.

Degzon Lacji fra Christiania HK fikk en kampseier i hver arm, og endte på 8. plass i junior inntil 21 år -70 kg venstre hånd, av 13 utøvere totalt. I høyre tok han 9. plass av 13 utøvere. Dette var Degzons siste år i junior21. Vi har tro på at Degzon klarer steget til senior, men han hører nok hjemme i -75 kg.

Mathias Langeland, Skien HK, og Kristian Styve Kråkenes, Jølster IL, tok dessverre ingen kampseire denne gang.

De neste to dagene var det duket for de eldste karene. Norges Bryteforbund hadde 8 utøvere med i masterklassene. Her ble det medaljedryss;

Kurt Kvikstad tok gull i grand master +100 kg venstre hånd og sølv i høyre hånd!

Arne Thuen som tok sølv i senior grand master -90 kg venstre hånd og gull i høyre hånd.

Øivind Birkeland tok bronse i master -80 kg venstre hånd og 7. plass i høyre.

Det var også gledelig å se at både Rune Mølnå (Stjørdal/Nidaros HK), Frode Andersen (Skien HK), Ainârs Cirponis (Christiania HK) og Ottar Berg (Jølster HK) fikk kampseire i VM. 

De to siste dagene var det seniorklassene. Norge hadde 5 utøvere med, og her hadde Erlend Hørte Jensen, Skien HK, en kampseier i -70 venstre hånd og endte på 13. plass av 27 utøvere totalt i klassen. 

Både Raymond Lillemo, Jølster IL, og Sindre Halland Thorbjørnsen, Stord HK, bet godt ifra seg i +110 kg. Her oppnådde Sindre en sterk 6. plass i venstre hånd.

Landslagets leder David Eilertsen var meget godt fornøyd med hele lag innsatsen. Spesielt prestasjonene i masterklassene kan ikke karakteriseres som annet enn meget sterke og gjorde at Norge tok 3. plass i sammendraget for herrer master. 

Norges Bryteforbund gratulerer alle medaljevinnerne og laget med sterk laginnsats!