Jacob Haug ansatt som ny sportssjef i Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund har ansatt Jacob Haug som ny sportssjef fra 1. oktober 2017. NBF er svært fornøyd med å få Jacob med på laget og   for å kunne fortsette utviklingen i forbundet med ny sportssjef.

Jacob er 32 år, og kommer nå fra en stilling som landslagstrener i Norges Seilforbund. Han er utdannet jurist, men har jobbet innen idretten siden 2011. Han har gjennomført NTNUs topptrener II, samt OLTs Elite coach program. I Seilforbundet har han jobbet på seniornivå, og har vært trener i OL 2012 og i PL 2016. De siste 4 årene har han ledet handicap-satsningen i Seilforbundet som resulterte i to 5-plasser i Rio.

NBF er fornøyde med å få inn en sportssjef som har toppidrettserfaring, men samtidig kommer fra en helt annen idrett enn bryting, og kan være med å bidra med nye perspektiver, og løfte profesjonaliteten i forbundet. Hovedarbeidsoppgavene for sportssjefen vil være drift og oppfølging av landslagene i bryting, samt samarbeid med Olympiatoppen og utviklingsarbeid rundt lagene. 

Jeg ser frem til å begynne som sportssjef i her i NBF. Som en utenforstående har jeg sett på NBF som forbund i sterk vekst og som har fått til veldig mye bra med begrensede midler. For meg er det en unik mulighet å få lære brytesporten å kjenne, samt å bidra til ytterligere løft for landslagene. Med de resultatene som er skapt i senere tid viser det at det har vært jobbet veldig bra. Dette arbeidet skal forsette, samtidig som sammen med trenerteam og utøvere, skal vi se på hvordan vi kan forsterke og forbedre oss slik at vi står enda sterkere i tiden fremover. Det er store sko å fylle etter Anders, som har gjort en fantastisk jobb, og jeg ser frem til å bygge videre på det arbeidet som er igangsatt, sier Jacob.

Uttaket til årets junior VM i Finland er klart

Årets junior VM går av stabelen i Finland 1-6 august.

 

For Norge stille følgende utøvere:

 

Jenter

59 kg Grace Bullen – Atlas bk

67 kg Hedda Haug Stand – Tønsberg bk

 

Gutter

66 kg Morten Thoresen – Bodø bk

74 kg Per Anders Kure – National bk

 

Trenere:

Eren Gjægtvik

Lotta Andersson

Britt Eli Pedersen

 

Dommer:

Thomas Hammer

 

For mere info gå til UWW

 

Heia Norge!

 

Ari Härkänen ferdig som landslagstrener for herrer

Norges Bryteforbund og Ari Härkänen har blitt enige om å avslutte samarbeidet slik at Ari nå har fratrådt som hovedtrener. Eren Gjægtvik vil fungere som landslagstrener fram til og med VM i Paris august 2017.

Norges Bryteforbund vil igangsette prosessen med å finne hans etterfølger.

 

Sommerbrev fra Presidenten

Sommerhilsen fra president Ørjan Wenberg

til alle i norsk bryting

Nytt styre i Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund valgte 17. juni nytt forbundsstyre. Som nyvalgt president ønsker jeg å takke for tilliten brytetinget har vist meg og resten av styret.   Vi går nå inn i en både utfordrende og spennende periode.

Det nye styret er allerede i gang og vår hovedmålsetting er vekst i hele bryte-Norge. Vi ønsker å bidra til en fortsatt positiv utvikling på alle plan, fra de nystartede og opp til eliteutøverne. Rekruttering, klubbutvikling og sportslig kvalitet skal prioriteres.

 Sportslig framgang

Sammen med resten av bryte-Norge gleder oss stort over de gode resultatene vi har fått så langt i år, med 2 EM gull for senior, der Felix Baldauf og Grace Bullen gikk til topps. Det er i tillegg svært hyggelig å ta med seg J23 medaljen til Oscar Marvik og ikke minst de to siste medaljene fra junior EM til Grace Bullen og Hedda Haug Strand. Videre vet vi at vi har flere gode og sultne brytere som skal delta i nye cadet og juniormesterskap i sommer.

I august kommer det et VM vi virkelig ser frem til, der Stig Andre Berge også er tilbake. Hans deltagelse vil utvilsomt styrke laget ytterligere. Håper så mange som mulig vil reise nedover for å støtte våre gode utøvere.

Også de ikke-olympiske grenene våre viser gode resultater. For første gang har en norsk utøver, Rikke Bugge, kvalifisert seg til World Games for ikke olympiske idretter. Lekene vil foregå i Polen i slutten av juli.

I september blir det VM i håndbak i Ungarn, hvor vi også har norske forhåpninger.

I helgen ble NM i sandbryting avviklet med stor oppmerksomhet i Fredrikstad, noe som viser at også denne brytegrenen vokser. I oktober vil flere norske delta i VM.

Bryteforbundet vokser

Vi har i siste periode sett en fin vekst i antall medlemmer og aktive.  Det er i klubbene rekrutteringsarbeidet virkelig skjer. Fra forbundsstyret vil vi fortsatt legge til rette for klubbutvikling og rekruttering. Bryteskolene er på dette området særdeles viktig og klubbene ønskes lykke til med høstens oppstart. Om det er behov for råd eller hjelp på noen områder, ta kontakt med forbundets administrasjon for å høre om det er noe forbundsstyret eller administrasjon kan bistå med. Det er svært viktig at vi alle bidrar til fortsatt vekst slik at vi sikrer en positiv utvikling for vår fantastisk flotte idrett.

Sesong Kick-off 13. – 15. oktober

Vi ber dere alle sette av 13-15 oktober da det på nytt vil bli arrangert «Kick-off». Forbundets Kick-off vil i løfte mange spennende og utviklende temaer og diskusjoner. Denne gangen vil vi også kjøre en egen del for klubbledere.

Ekstraordinært ting 14. oktober

Brytetinget 17. juni besluttet at det skulle avholdes et ekstraordinært ting i forbindelse med Kick-off for å avklare bl.a. nytt langtidsprogram og -budsjett for NBF. Det vil bli sendt ut en egen innkalling til det ekstraordinære tinget rette etter sommeren.

Vi har mye å glede oss til. I mellomtiden ønsker jeg dere alle en riktig god sommer og en velfortjent pust i bakken. Vi ses kanskje i Paris.

 

GOD SOMMER !