Ari Härkänen er ansatt som ny landslagstrener for herrelaget i bryting

img_4434

Ari Härkänen(44) fra Finland har blitt ansatt som ny trener for herrelandslaget og vil begynne i stillingen allerede 1.desember.

Ari vil ha hovedansvaret for seniorlandslaget og den daglige treningen i Oslo, og han vil arbeide tett med sportssjef Anders Hestdalen, de øvrige trenerne i NBF og Olympiatoppen.

Ari har vært aktiv bryter på internasjonalt toppnivå fram til han la opp i 2009. Han har sin utdannelse innen idrett og coaching og har tidligere jobbet som lærer fram til han ble ansatt som brytetrener i Olympic Coach programmet til Finland i 2010. Han vil flytte til Oslo sammen med sin kone og sønn på tre år

Sportssjef Anders Hestdalen sier han er glad for å få Ari Härkänen med i teamet og at han er en trener med mange spennende tanker og ideer om hvordan å løfte herrelaget og norsk bryting ytterligere, samt erfaringen og kompetansen som skal til.

Vi har et team bestående av alt fra OL-medaljør Stig-André Berge til lovende junior-brytere og det krever en god coach med evne til å se alle så vi sørger for at de beste blir enda bedre og samtidig har en jevn utvikling for de yngre. Han skal også bygge videre på det gode arbeidet som er gjort fram til nå så det blir veldig godt å komme i gang, sier Anders Hestdalen.

Med ansettelsen av Ari er trenerteamet til Norges bryteforbund komplett og arbeidet for å skape nye store øyeblikk fortsetter.