Drømmedag med herrelandslaget

I forrige uke hadde herrelandslaget besøk av Sander Mugås Halingstad fra Hol i Hallingdal. Sander hadde gjennom organisasjonen MOT vunnet en «drømmedag». Sander sin drømmedag var å få være med brytelandslaget en dag for å se hvordan de trente. Her kommer en oppsummering fra Sander etter denne dagen.

Sender over en liten rapport om hvordan min dag med bryteforbundet har vært.

Først må jeg si at jeg hadde en utrolig flott dag. Og jeg ble svært godt tatt imot av guttene på landslaget. Jeg vil også si tusen takk til MOT for å ha gitt meg en så fin dag.

Dagen startet med at jeg møtte opp på Ullevål stadion. Der ble jeg tatt imot av Morten Sandnæs, som er general sekretær i bryteforbundet. Da fikk jeg en liten omvisning der hvor nesten alle idrettsforbundene har kontor. Etter det dro vi opp til en Oslo Bryteklubb sine lokaleri Grorud Samfunnshus, hvor jeg fikk trene ett par timer med brytelandslaget. Det var veldig kult å møte disse gutta og ikke minst Stig Andre Berge som tok bronse i OL i Rio. Der fikk jeg et godt innblikk i hvordan disse guttene trener, og jeg fikk også være med å prøve litt bryting selv. Jeg synes det var veldig spennende, men det var også litt slitsomt og vanskelig. En av grunnene til at det var vanskelig var at alle de på landslaget var en del sterkere enn meg. 

Etter det fikk jeg være med å spise god lunsj med dem på Ullevål stadion. Når vi hadde spist, fikk jeg se litt rundt på Ullevål stadion, på VIP plassene og også der kongen sitter under fotballkamper.

Så fikk jeg være med Fritz Aanes som er trener for brytelandslaget, på en omvisning på Olympiatoppen. Der fikk jeg se det enorme treningsanlegget de har, hvor det var utrolig mange treningsapparater og mye treningsutstyr. Jeg fikk også hilse på leger, sykepleiere og fysioterapeuter som jobber der til vanlig. Der møtte jeg noen kjendiser, som f. eks. landslags trener i snowboard: Sondre Hylland, Birgit Skarstein, Tarjei Bø og i tillegg toppidretts sjefen selv: Tore Øvrebø. Etter omvisningen fikk jeg være med å jogge rundt Sognsvann.

Alt i alt var dette en veldig minnerik dag og jeg håper jeg får flere som denne.

Og igjen tusen takk for at jeg ble så godt tatt imot, og føler meg svært heldig som fikk oppleve dette.

Med vennlig hilsen Sander Mugås Halingstad