Etterlengtet NM i fristil menn – første på 66 år

Stavanger 30. juni 2019

Norgesmesterskap i fristil for menn har ikke blitt arrangert i Norge siden 1953. Innenfor de olympiske stilartene har menn konkurrert i gresk-romersk bryting, mens kvinner har konkurrert i fristil. De siste årene har det imidlertid vært økende treningsaktivitet i flere klubber i fristil også for menn, ikke minst som følge av at brytere med bakgrunn fra land med sterke fristilstradisjoner har kommet til Norge. I to år har Kolbotn IL arrangert fristilsstevner for menn rett etter det tradisjonsrike Kolbotn Cup, med økende oppslutning. I fjor vedtok NBFs styre at det skulle arrangeres NM i fristil for menn i forbindelse med NRKs NM-uke, dagen etter NM i sandbryting.

Årets fristils-NM ble en suksess. NBFs styremedlem Britt-Eli Pedersen ønsket velkommen til mesterskapet. Hun understreket nettopp det gledelige at vi også i Norge nå har en stor gruppe mannlige fristilsutøvere. Hun håpet dette blir starten på en voksende interesse for fristilsbryting også blant menn.

Til sammen deltok 34 utøvere fra 13 klubber

NBF gratulerer alle norgesmesterne:

Norgesmestre, ungdom:
Ludvik Pedersen, 51 kg Stavanger BK
Christoffer Andresen, 60 kg Halden Ak
Gilani Dzortov, 80 kg Vadsø AK
  Norgesmestre, junior:
Yasin Hajizadeh, 74 kg IF Tønsberg-kameratene
  Norgesmestre, senior:
Islam Evlojev, 65 kg Fredrikstad BK Atlas
Marius Male, 74 kg Moss Ak
Ali Rahimi, 84 kg Oslo BK
Joakim S. Rusvik, 97 kg Kolbotn IL
Sigmund R. Widerberg, 125 kg Kolbotn IL

Mesterskapet ble også tellende for poeng i NBFs Allsidighetsskjold, som gir poeng for deltagelse og plassering i alle NBFs NM for seniorer (kvinnenes poeng blir vektet i forhold til at de har et NM færre enn mennene). Før årets NM i sandbryting og fristill menn var det fire utøvere som knivet om å vinne skjoldet, Joakim Rusvik (Kolbotn IL), Cathrine Frilseth (Lørenskog BK), Rikke Bugge (Ski BK) og Ali Rahimi (Oslo BK). Da fristils NM var ferdig var det ingen tvil– vinneren var Joakim Sandberg Rusvik. Med fire norgesmesterskapstitler i bryting – i gresk-romersk, sumo, sandbryting og fristil – ble Joakim innehaver av NBFs Allsidighetsskjold det kommende året.