EYOF Baku – 7 brytere i den norske troppen

Olympiatoppen har tatt ut den norske troppen som skal delta på European Youth Olympic Festival (EYOF) i Baku i slutten av juli

Av de 36 utøverne fra Norge er det 7 brytere som skal delta.

  • Anne Svarstad, Snøgg
  • Viktoria Øverby, Skedsmo
  • Othelie Høie, Atlas
  • Kasper Øverby, Skedsmo
  • Christoffer Andresen, Halden
  • Lars Sander Eriksen, Snøgg
  • Marius Dalsbotten, Kolbotn

OM EYOF fra Olympiatoppen:

European Youth Olympic Festival (EYOF) arrangeres fra 21. – til 27. juli i Baku, Aserbajdsjan. Norge er representert med 36 utøvere i 5 idretter.

SE HELE TROPPEN HER.

Norge deltar i svømming, bryting, judo, friidrett og turn. EYOF sommer arrangeres annethvert år og dette er den 15. gangen sommer-EYOF arrangeres.

Ungdomslekene i Baku er et arrangement med 10 forskjellige idretter, med litt over 3000 utøvere fra 50 land. EYOF er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelsen og første internasjonale mesterskap.

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere.

– EYOF benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere, ledere og annet støtteapparat. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelser på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Olympiatoppen arrangerer en pre-camp for utøverne på Olympiatoppen i Oslo den 18. juli før felles avreise den 19.juli.

– Hovedmålet med å møtes før avreise er å skape en trygghet i troppen gjennom å bli best mulig kjent, samt å lære mer om mesterskapsforberedelser, spesielle forhold som møter oss i Baku, samt enes om felles samspillsregler, sier troppens leder, Jan Wojtaszek, som ser frem til å legge til rette for at utøvere og trenere opplever mestring og utvikling underveis i mesterskapet.