Et fantastisk U 23 EM i Tyrkia er over. 4 norske medaljer.

Nå har alle de norske utøverne og trenerne kommet seg hjem fra U 23 EM i Istanbul og fått mesterskapet litt på avstand. Og for et mesterskap det ble for Norge. Totalt 4 medaljer i mesterskapet 2 for jenter og 2 for gutter er et av de beste mesterskapene for Norge noen gang. Det er fantastisk moro å se hvordan det jobbes i klubbene og i landslagene våres og gøy å se at den langsiktige utvikling og arbeidet gir resultater. 

Først ut var gutta hvor Oskar Marvik 130 kg (SP 09), Morten Thoresen 67 kg (Bodø) og Vegard Jørgensen 72 kg (Kolbotn) deltok. 

Oskar var første mann ut og han tok seg greit til semifinale etter god bryting. I semifinalen ble det tap mot hjemmefavoritten fra Tyrkia 5-3, etter en jevn kamp. Dagen etter i bronsefinalen møtte han russeren og det ble nok hen jevn kamp. Denne gangen holder det for Oskar som sikrer seg bronsemedalje, og tar sin andre U 23 EM bronse på to år.         
      

Neste ut for Norge var Morten Thoresen. Han taper sin kvartfinale mot Ungarn, men siden han gikk til finalen ble det bronsekamp mot Serbia som han vinner 4-1. Dette er Mortens første internasjonale medalje.

Siste gutt som deltok var Vegard Jørgensen. Vegard måtte ut i kvalifiseringskamp mot Serbia og taper dessverre denne kampen 3-1, og fikk ingen flere muligheter i EM.

Etter gutta var det jentenes tur og for Norge deltok: Silje Kippernes 53 kg (Braatt), Iselin Solheim 76 kg (Snøgg) og Signe-Marie Store 72 kg (Tana).

Først ut var det Iselin Solheim som møter Russland i kvartfinalen, som ender med tap. Men Iselins motstander går til finalen som gir Iselin bronsekamp. Her møter hun Azerbaijan og leverer en god kamp og vinner 4-0 og sikrer seg en ny bronsemedalje til Norge. 

Neste ut var Silje Kippernes som begynner med en seier i kvartfinalen mot Polen på fall. Deretter ventet Tyrkia i semifinalen. Dette ble en tyngre kamp for Silje med tap 8-0. I bronsefinalen møtte hun Romania. Her viste Silje stor klasse og leverer en kjempe kamp og vinner 10-0, og får bronsemedalje. 

Signe-Marie var sistemann ut og møtte Romania i kvalifiseringen. Det var en jevn kamp hele veien, men Signe-Marie taper dessverre kampen 2-0. Hennes motstander taper sin neste kamp og det blir dermed ikke flere kamper for Signe-Marie. 

Lotta Andersson, Britt-Eli Pedersen, Fritz Aanes og Eren Gjægtvik var med som trener for Norge.

Naser Fattahi var norsk dommer under mesterskapet. 

NBF gratulerer alle med god innsats, og medaljevinnerne spesielt.