Gull, sølv og bronse til de eldste i Håndbak VM

Budapest 5. –  10. september 2017

Norges Bryteforbund stilte med 17 utøvere under årets håndbak-VM i Budapest, Ungarn. Dette var VM for både junior, master, funksjonshemmede og senior.

De første to dagene var det junior som var i aksjon. Norges stilte med 4 juniorer, hvorav 3 debuterte i mesterskapssammenheng. Eirik Bjerkadal fra Stjørdal/Nidaros HK fikk to kampseire i hver arm, og endte på 8. plass i junior inntil 18 år -70 kg venstre hånd, av 16 utøvere totalt. I høyre tok han 7. plass av 17. utøvere. Det blir spennende å følge Eirik fremover, da han har 2 år til i denne kategorien.

Degzon Lacji fra Christiania HK fikk en kampseier i hver arm, og endte på 8. plass i junior inntil 21 år -70 kg venstre hånd, av 13 utøvere totalt. I høyre tok han 9. plass av 13 utøvere. Dette var Degzons siste år i junior21. Vi har tro på at Degzon klarer steget til senior, men han hører nok hjemme i -75 kg.

Mathias Langeland, Skien HK, og Kristian Styve Kråkenes, Jølster IL, tok dessverre ingen kampseire denne gang.

De neste to dagene var det duket for de eldste karene. Norges Bryteforbund hadde 8 utøvere med i masterklassene. Her ble det medaljedryss;

Kurt Kvikstad tok gull i grand master +100 kg venstre hånd og sølv i høyre hånd!

Arne Thuen som tok sølv i senior grand master -90 kg venstre hånd og gull i høyre hånd.

Øivind Birkeland tok bronse i master -80 kg venstre hånd og 7. plass i høyre.

Det var også gledelig å se at både Rune Mølnå (Stjørdal/Nidaros HK), Frode Andersen (Skien HK), Ainârs Cirponis (Christiania HK) og Ottar Berg (Jølster HK) fikk kampseire i VM. 

De to siste dagene var det seniorklassene. Norge hadde 5 utøvere med, og her hadde Erlend Hørte Jensen, Skien HK, en kampseier i -70 venstre hånd og endte på 13. plass av 27 utøvere totalt i klassen. 

Både Raymond Lillemo, Jølster IL, og Sindre Halland Thorbjørnsen, Stord HK, bet godt ifra seg i +110 kg. Her oppnådde Sindre en sterk 6. plass i venstre hånd.

Landslagets leder David Eilertsen var meget godt fornøyd med hele lag innsatsen. Spesielt prestasjonene i masterklassene kan ikke karakteriseres som annet enn meget sterke og gjorde at Norge tok 3. plass i sammendraget for herrer master. 

Norges Bryteforbund gratulerer alle medaljevinnerne og laget med sterk laginnsats!