Historisk Mesterskap for Norge – Grace Bullen og Felix Baldauf vinner begge EM for senior

Norsk bryting har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene, og leverte nå i helgen topprestasjoner på både dame- og herresiden under samme mesterskap.

IMG_5474IMG_5487

 

2-7 mai gikk Europamesterskapet for senior i Novi Sad, Serbia. Norge stilte med 3 jenter og 4 gutter, og endte opp med historisk gode resultater. Kun en gang tidligere har Norge vunnet på både dame og herresiden samme år (Heidi Kleven og Lars Rønningen i 1988). Siste seier på herresiden var i 1992 med Lars Rønningen. Siste seier på damesiden var i 2012 med Maja Erlandsen.

Norge stilte med tre jenter, da Silje Kippernes måtte melde avbud på grunn av skade. På herresiden hadde vi et godt lag med fire utøvere, selv uten Bronsevinner fra OL Stig Andre Berge som var på treningssamling som en del av oppladningen til VM i Paris i august.

Medaljene som ble vunnet i Serbia viser at det arbeidet som er gjort i Norsk bryting over flere år gir resultater og at satsningen som gjøres er på riktig spor og har vært det over tid. Vi har svært dedikerte utøvere, godt støtteapparat, A-status hos Olympiatoppen, en gradvis sterkere økonomi og et stadig voksende publikum i Norge som har fått øynene opp for idretten vår.

Det Grace og Felix leverte i helgen beviser at vi kan konkurrere mot og slå store nasjoner. Måten våre utøvere fremstår på når de står på toppen viser også at de grunnverdiene vi i Norsk bryting står for sitter dypt hos våre utøvere og trenere; Glede, inkludering og åpenhet er ikke bare er noe som står skrevet, men det leves og vises hver dag. Den lagånden og det samholdet som ble vist i våre lag er forbilledlig og inspirerer alle. For en gjeng og for noen prestasjoner!

IMG_5402IMG_5460

Fremtiden for Norsk bryting er lys.

Keep up the good work!

 

Anders Hestdalen, Sportssjef

 

Foto: UWW, Tommy Skauen, Norges Bryteforbund