Jacob Haug ansatt som ny sportssjef i Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund har ansatt Jacob Haug som ny sportssjef fra 1. oktober 2017. NBF er svært fornøyd med å få Jacob med på laget og   for å kunne fortsette utviklingen i forbundet med ny sportssjef.

Jacob er 32 år, og kommer nå fra en stilling som landslagstrener i Norges Seilforbund. Han er utdannet jurist, men har jobbet innen idretten siden 2011. Han har gjennomført NTNUs topptrener II, samt OLTs Elite coach program. I Seilforbundet har han jobbet på seniornivå, og har vært trener i OL 2012 og i PL 2016. De siste 4 årene har han ledet handicap-satsningen i Seilforbundet som resulterte i to 5-plasser i Rio.

NBF er fornøyde med å få inn en sportssjef som har toppidrettserfaring, men samtidig kommer fra en helt annen idrett enn bryting, og kan være med å bidra med nye perspektiver, og løfte profesjonaliteten i forbundet. Hovedarbeidsoppgavene for sportssjefen vil være drift og oppfølging av landslagene i bryting, samt samarbeid med Olympiatoppen og utviklingsarbeid rundt lagene. 

Jeg ser frem til å begynne som sportssjef i her i NBF. Som en utenforstående har jeg sett på NBF som forbund i sterk vekst og som har fått til veldig mye bra med begrensede midler. For meg er det en unik mulighet å få lære brytesporten å kjenne, samt å bidra til ytterligere løft for landslagene. Med de resultatene som er skapt i senere tid viser det at det har vært jobbet veldig bra. Dette arbeidet skal forsette, samtidig som sammen med trenerteam og utøvere, skal vi se på hvordan vi kan forsterke og forbedre oss slik at vi står enda sterkere i tiden fremover. Det er store sko å fylle etter Anders, som har gjort en fantastisk jobb, og jeg ser frem til å bygge videre på det arbeidet som er igangsatt, sier Jacob.