Prosjekt kraftløft – Norges Bryteforbund, Olympiatoppen og Team Berge går sammen for å optimalisere

Norges bryteforbund og Team Berge har med støtte fra Olympiatoppen etablert prosjekt kraftløft, der tidligere landslagstrener Fritz Aanes kommer inn for å optimalisere treningen for Stig Andre Berge fram til VM i Paris i august 2017.

Etter suksessen i Rio har Stig Andre Berge hatt en lengre pause, før han bestemte seg for å satse for fullt igjen fram til OL i 2020. Stig André er på et annet sted i karrieren enn de øvrige utøverne og har andre behov, samtidig som han hadde en lengre pause etter OL og derfor er i et annet treningsløp enn lagkameratene på landslaget.

Vi er i dag på grunn av godt arbeid over tid flere gode utøvere samtidig som menneskelige og økonomiske ressurser er begrensede, og det gjør det utfordrende å legge like godt til rette for alle. Det er derfor svært gledelig at vi sammen har klart å lage dette prosjektet og dermed sikrer at Stig André utvikler seg like godt videre som han har gjort til nå. Han vil følge den daglige treningen til landslaget med trener Ari Härkänen, men samtidig reise på separate samlinger og delta på andre turneringer enn de øvrige utøverne ettersom han er i et helt eget forberedelssesløp til VM. Dette vil også komme hele landslaget til gode ved at kompetansen Fritz Aanes besitter igjen er inne i norsk bryting.