Samling i Fredrikstad og tur til Russland

Det har vært stor aktivitet for de yngre jentene nå på høsten. Helgen 13.-15.sept var det Sesongoppstartssamling for U17 landslaget jenter med aspiranter.

Det var godt oppmøte med jenter fra hele landet savnet kun litt jenter fra Finnmark. De siste årene har antallet U17-jenter på et godt nivå økt langsomt, men er fremdeles sårbare for frafall. Håper at klubbene fortsetter å sende sine jenter på samlinger slik at de får trene med flere jenter på sitt nivå og alder. I tillegg låner vi av og inn litt gutter som kan å bryte fristil slik at det blir enda mere variasjon.

Vi startet fredag med en virkelig lang økt som for de eldste varte 3 timer, de yngste to timer med 4 x 8 min kamp som hoveddel i tillegg til styrkesirkel tilslutt. Svært god innsats av alle og var imponert over aspirantene som er født 2006 som viser at de kan trene. Lørdag morgen kl 07.00 var det løpeøkt, men ikke for de yngste som har nok med å fordøye så mye brytetrening på en helg. Kl 10 -12.00 lørdag var det hovedsakelig teknikk i ulike situasjoner, litt koordinasjon og balanse. 6 av jentene på U17 er med i et projekt  hvor de hver samling i Fredrikstad får en spesifikk styrketrening med OLT her og denne lørdagen stilte både Teemu og Paul opp fra OLT som instruktører hvor hovedtema var repetisjon av frivending og nytt var rykk. Dette skal inspirere jentene til å trene styrke hjemme. Tusen takk til Paul og Teemu som stiller opp på en lørdag kl 11.00-12.30, dette er viktig for jentene.

Så tilslutt denne helgen før hjemreise kom Siri fra AntiDoping Norge å holdt et foredrag på 45min som var veldig bra og når jentene fikk varme vafler stekt av  Kari  så ble det god stemning. Tusen takk til Kari og damegruppen i Atlas som står for matserveringen under samlingene her i Fredrikstad.

Denne helgen har det stått stevne og samling i St. Petersburg på planen.

Her kommer en foreløpig rapport fra trener Gudrun:

Norges U18 dro til Vorobyeva-cup i St Petersburg, RUS for stevne med RUS, USA, FIN, EST og NOR alle med landslag. Her var høyt nivå og flotte kamper. Vi deltok med 9 jenter fra 2002-2004, men 2005 er med på treningsleiren denne uka. I 57kg hadde vi 4 deltakere 2 av de 2004 som fikk kjenne at dette er et tøfft nivå og en 2003 som mangler litt internasjonal trening. Alle disse 3 fikk kun en kamp som var Vilde 17 deltakereKjelland-Olsen, Hedda Kvåle og Jannicke Strømnes. Nærmest seier var Hedda som var litt overivrig det første minuttet og mistet 4 poeng. Hedda greide å ta 2 poeng i 2 omg og var nære ved å ta to til, men manglet litt. Så kampen endte 4-2. Den 4 i 57kg med 17 deltakere var Othelie Høie som masjerte igjennom 1/8-,1/4- og 1/2- finale alle med 10-0 seire før slutt mot RUS, FIN og nok en RUS. Så var det klart for finale og her nok en RUS som ble feiet av matta 9-0 seier til Othelie etter flotte benangrep. Gratulerer med gull Othelie .

Men Viktoria Øverby fra Skedsmo stod virkelig frem i dette stevnet og vinner sine to første kamper overlegent og er dermed i 1/2-finale hvor hun møter en RUS som siste sesong gikk 57kg og Othelie brøt mye mot og vi visste det ville bli tøfft for Viktoria. Slik ble det også med falltap etter å starte bra det første minuttet. Og da klart for bronsefinale mot FIN. Da FIN skadet seg i løpet av stevnet vinner Viktoria bronsefinalen. Gratulere Viktoria med din første medalje i stort internasjonalt stevne. Jeg er så stolt av deg, du står på jobber hardt og ønsker av hele ditt hjerte å vinne hver kamp. Gratulerer🥉🇳🇴Dette betyr mye for både deg og laget. Fortsett å stå på så blir det flere medaljer. I 69 kg hadde vi nok en som ville vise seg frem. Det var Daniella Galetto fra Skedsmo som hadde kun 4 i vekta, men med godt nivå. Daniella er 2004 og gikk respektløst ut i første kamp av alle norske og vinner denne på poeng mot RUS. Neste var nok en RUS hvor Daniella er litt ivrig i starten og gir bort for mange poeng til å ta igjen og taper 6-0 mot nok en RUS. Så i siste kamp møtte Daniella vekta vinner og greide ikke forsvare bena og endte i tap 10-0, men bronsemedaljen var sikret. 🥉🇳🇴. Gratulerer Daniella du har stadig fremgang. Stå på videre. I 65kg hadde vi 2 utøvere som begge er unge og trenger mer erfaring og styrke. De gjorde gode kamper Ingrid Skard taper kun 4-2 for RUS og Sofie Abrahamsen møtte USA tapte på fall etter feil vending, så kom bronsefinalen da Sofia trakk seg dit da vi brøt UWW-system. Den kom litt bardust på da ingen hadde sett at Sofie motstander tok seg til finalen og listene var det ikke flust av. Her skulle Sofie møte RUS og første min brøt Sofie flott før hun ble vendt av RUS på rygg. Dermed 5.pl til Sofie i denne turneringen. Gratulerer. Du trenger tid i de større vektene så blir det. I tillegg hadde vi Anne Svarstad Snøgg som gikk i 49kg. Anne er teknisk flink, men mangler litt styrke for å komme igjennom med sine angrep. Derfor tap i innledende og rekval. Anne du viser tegn til god bryting, men trenger mer styrke så vinner du disse kampene. Stå på videre Anne jeg har trua på deg. I dag kom 6 jenter til som skal være med på treningssamlingen. Disse er Ramona Eriksen, Sofia Aak, Elena Reinholtsen, Synne Eriksen, Lone Nordheim og Tea Baglo Holten. Så oppsummert for helgen er jeg utrolig stolt av dette unge laget. Med 3 medaljer i RUS. Takk jenter for deres flotte innsats. Stå på på samlingen og kommende stevner.

Her kan dere se en liten film fra årets aktiviteter: https://youtu.be/-ei3vrbxlyM