Sumo EM – to femteplasser til Rikke Bugge og Joakim Rusvik

Plovdiv 29.–30. april 2018

Etter et meget vellykket NM stilte Norge med åtte brytere i årets sumo NM i en vedens eldste byer, Plovdiv i Bulgaria. Hvert land kunne stille med to i hver vekt og alle norske ble nr. en eller to i NM for senior. I Em deltok brytere fra 12 land og flere av verdens fremste sumobrytere deltok.

Fem av de norsk vant kamper. Lengst kom Joakim Rusvik og Rikke J. Bugge med femteplass (begge fra Oslo sumoklubb). Begge var skuffet over å tape hver sin bronsefinale, men slo ut verdens fremste sumobrytere på veien til bronsefinalen.

Rikke brøt i 65 kg. Hun sto over første kamp og møtte Madale Macios fra Polen i kvartfinalen. Macios vant i fjor bronse i World games og Rikke har til gode å slå henne. Men denne gang lyktes det etter meget imponerende bryting fra Rikke. I semifinale ble det dessverre tap for Vera Koval fra Russland. I bronsefinalen møtte hun Izabela Hristova fra Bulgaria. Rikke var klart mest offensiv, var på vei til å dytte ut motstanderen, men var for uoppmerksom og ble dessverre selv kastet ut.

Joakim vant sin innledende kamp i 92 kg greit og møtte deretter en av verdens beste sumobrytere Batyr Altyev fra Russland, som ble verdensmester i 2016. Joakim brøt en av sine aller beste sumo kamper og vant kampen til stor almen applaus. Deretter ble det dessverre stang ut og Joakim tapte først semifinalen og til slutt bronsefinalen mot ungarske Erik Szilagyi.

To andre norske vant også kamper. Frank Are Andersen (Romerike sumo og sandbrytingsklubb) lyktes å vinne en rekvalisfiseringskamp i 70 kg og ble nr syv. Det samme klarte Sigmund R. Widerberg i 100 kg.

Øvrige norske kjempet godt, men tapte sine kamper.

Norge stilte også lag i lagkampen for herrer. Her ble det tap innledningsvis mot Ungarn og dessverre også mot Italia etter et par tabber. Russland vant lagkampen, med Georgia på andre plass

Det norske laget besto av:

Senior menn
70 kg: Frank Are Andersen (Romerike sumo og sandbrytingsklubb)

70 kg: Erik Bjørgen (Trondheim AK)

85 kg: Kim Erik Svensson (Ski BK)

92 kg: Joakim Rusvik (Oslo Sumoklubb)

100 kg: Sigmund R. Widerberg (Kolbotn IL)

Senior kvinner
55 kg: Carina Moe (Romerike sumo og sandbrytingsklubb)

65 kg: Ida Mathilde Moe (Romerike sumo og sandbrytingsklubb)

65 kg: Rikke Bugge (Oslo sumoklubb)