VM Oslo 2021

Da er det tid for litt oppdatering rundt VM Oslo 2021.

Vi har nå fått på plass et styre for VM Oslo 2021 AS. Vi er veldig glade for at Per Bergerud har sagt ja til å være styreleder. Med i styret er Marit Wiig, Anette Kure og Ørjan Wenberg.

Per er kanskje kjent for de fleste som en veldig god skihopper men han har også lang erfaring som bedriftsleder før han de siste årene har vært daglig leder, først for VM i Skiskyting i Oslo og deretter for VM i Orientering i Østfold som ble arrangert i høst.

Marit Wiig har lang fartstid innen idretten. Mange år i div styrer og funksjoner innen håndball og i idrettsforbundet, i de siste årene i Golfforbundet. Nylig gikk Marit av som President i Norges Golfforbund og gikk da samtidig av som leder av særforbundenes fellesforbund. Marit har også tidligere vært ekspedisjonssjef i kulturdepartementet og hun satt også i styret for OL på Lillehammer i 1994.

Anette Kure og Ørjan Wenberg er godt kjent for de fleste i brytemiljøet allerede og gir styret samlet sett en veldig god kompetanse for de funksjonene vi ser for oss at styret skal besitte.

Vi holder nå på med å stifte selskapet VM Oslo 2021 AS, som vil være et selskap som eies 100% av Norges Bryteforbund.

Som mange sikkert allerede vet, er det ansatt en prosjektleder (Sara Kruger) og vi har knyttet til oss to personer på henholdsvis salg/marked og media/kommunikasjon (Ronny Aasland og Svein Graff). Den siste nøkkelpersonen vi etterhvert skal ha på plass er en såkalt Competition manager. Denne personen håper vi å ha klar i løpet av våren. Det vil helt sikkert bli behov for enda flere ansatte på et senere tidspunkt. Vi ser også for oss å begynne å rekruttere frivillige utover vinteren og våren neste år.

Under avslutningen på årets VM var det en liten seremoni hvor vi fikk overlevert et UWW flagg som tegn på at vi skal være arrangør av det neste senior VM som arrangeres for alle vektklasser. Styremedlem i NBF, Kristina Ness, mottok dette på vegne av oss.