Sumobryting

image

Lyst til å prøve sumobryting? Søandag 31. mars 2019 arrangerer Oslo Akershus brytekrets en åpen samling i sumobryting. Samlingen krever ingen forkunnskaper. Se invitasjon her: Samling v19

Norgesmesterskapet i sumo 2019 går av stabelen på Lambertseter, Oslo  søndag 7. april. Det er bare å glede seg. Åpen for alle, uansett bakgrunn.

Se invitasjon her: Invitasjon NM SUMO 2019

Se også følgende facebookside for løpende oppdatering av sumoarragementer: https://www.facebook.com/NorwegianNonOlympicWrestling/

Sumobryting (sumo) er en meget gammel kampsport av japansk opprinnelse. Internasjonalt er sporten regulert av den internasjonale sumoforbundet (International Sumo Federation), som også Norges Bryteforbund er tilsluttet.

Reglene i sumo er meget enkle. Bryterne konkurrerer på en sirkulær på arena ca. 4,55 meter i diameter. Den som først enten presser sin motstander ut av ringen, eller får motstanderne til å berøre matta med en annen kroppsdel enn fotsålene, har vunnet. Kampene er vanligvis fartsfylte og kan vare fra få sekunder til to minutter. Bryterne konkurrerer i ulike vektklasser, se reglement under link til venstre for å se vektklassene gjeldende for Norge.

Alle kan starte med sumo og det trenges ingen annen forkunnskap enn vilje til å trene. Ønsker du å starte med sumobryting kan du ta kontakt med en klubb i Norges bryteforbund eller henvende deg direkte til NBFs komite for ikke-olympiske stilarter, se adresser i linken til venstre.

sumo menn