Sumobryting

image

Gratulerer til Romerike sumo og sandbrytingsklubb som beste klubb i NM 2018  på Skedsmo 8. april. Se her: for resultater og bilder. 

Nest utfordring for sumobryterne er EM i Plovdiv, Bulgaria 27. – 29. april 2018

Se også følgende facebookside for løpende oppdatering av sumoarragementer: https://www.facebook.com/NorwegianNonOlympicWrestling/

Sumobryting (sumo) er en meget gammel kampsport av japansk opprinnelse. Internasjonalt er sporten regulert av den internasjonale sumoforbundet (International Sumo Federation), som også Norges Bryteforbund er tilsluttet.

Reglene i sumo er meget enkle. Bryterne konkurrerer på en sirkulær på arena ca. 4,55 meter i diameter. Den som først enten presser sin motstander ut av ringen, eller får motstanderne til å berøre matta med en annen kroppsdel enn fotsålene, har vunnet. Kampene er vanligvis fartsfylte og kan vare fra få sekunder til to minutter. Bryterne konkurrerer i ulike vektklasser, se reglement under link til venstre for å se vektklassene gjeldende for Norge.

Alle kan starte med sumo og det trenges ingen annen forkunnskap enn vilje til å trene. Ønsker du å starte med sumobryting kan du ta kontakt med en klubb i Norges bryteforbund eller henvende deg direkte til NBFs komite for ikke-olympiske stilarter, se adresser i linken til venstre.

sumo menn